24 Ιούλιος 2015, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2015, 12:48

Νίκος Ζωϊδάκης: Η Κρήτη χορεύει κότσαρι και ο Πόντος μαντινάδες (βίντεο)

  • Νίκος Ζωϊδάκης: Η Κρήτη χορεύει κότσαρι και ο Πόντος μαντινάδες (βίντεο)
    (φωτ.: inveria.gr)

«Η Κρήτη χορεύει κότσαρι και ο Πόντος μαντινάδες». Με αυτή την ατάκα ο Νίκος Ζωϊδάκης έδωσε το σύνθημα ώστε χιλιάδες Πόντιοι και Κρητικοί να αρχίσουν τους χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πατρίδα Ημαθίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς», από τις 20 έως 26 Ιουλίου.

Άρωμα Κρήτης πλημμύρισε το βράδυ της Τρίτης το γήπεδο της Πατρίδας Ημαθίας, με τον δημοφιλή λυράρη Νίκο Ζωϊδάκη να ξεσηκώνει Πόντιους και Κρητικούς με τις δοξαριές και τις μαντινάδες του.

«Σ' όλο τον κόσμο όμορφες γυναίκες κατοικούνε, όμως οι Πόντιες και οι Κρητικές, όλες τις ξεπερνούνε», ήταν μια από τις μαντινάδες του Νίκου Ζωϊδάκη.

Την βραδιά άνοιξε το χορευτικό του συλλόγου Κρητικών νομού Ημαθίας που χόρεψε γνωστούς χορούς της Κρήτης, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε ένα δυνατό κρητικό γλέντι κάνοντας τους παρευρισκομένους να χορεύουν μέχρι το πρωί.

Σήμερα, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο κέφι και χορό. Τη σκυτάλη παίρνουν η Πέλα Νικολαΐδου και το χορευτικό τμήμα Μικρασιατών Ημαθίας.

Gallery