23 Ιούλιος 2015, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2015, 22:30

Ρωσία: Πεινασμένες αρκούδες τρώνε σε… νεκροταφεία

  • Ρωσία: Πεινασμένες αρκούδες τρώνε σε… νεκροταφεία

Φόβος και τρόμος οι πεινασμένες αρκούδες για τους κατοίκους της πόλης Κομσομόλσκ-να-Αμούρ, ενός βιομηχανικού κέντρου 250.000 κατοίκων στη ρωσική Άπω Ανατολή. Η εμφάνισή τους σε κατοικημένες περιοχές οφείλεται στην εξάντληση των αποθεμάτων τροφής στα δάση αλλά και στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η άφιξη των σολομών στα ποτάμια.

Οι έξυπνες αρκούδες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι της πόλης αφήνουν φαγητά στους τάφους των νεκρών συγγενών τους (τηρώντας την παράδοση) και εμφανίζονται εκεί με σκοπό να «κλέψουν» τις τροφές και να ικανοποιήσουν ως έναν βαθμό τη μεγάλη τους πείνα. 

Οι αρχές συνιστούν πλέον να αποφεύγουν οι συγγενείς τις επισκέψεις στα τοπικά νεκροταφεία. «Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να μην επισκέπτονται τα κοιμητήρια της πόλης» αναφέρεται στον ιστότοπο του δήμου.

Χθες δύο μαύρες αρκούδες των Ιμαλαΐων εντοπίστηκαν να βγαίνουν από το δάσος, κοντά στο νεκροταφείο της κοινότητας Στάρτε. Αστυνομικοί έδιωξαν τα ζώα πυροβολώντας στον αέρα για να τα εκφοβίσουν.

Μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί επίσης στο χωριό Κράσνογε, στις εκβολές του ποταμού Αμούρ, όπου ένας άνδρας σκοτώθηκε πρόσφατα από αρκούδα.