23 Ιούλιος 2015, 21:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2015, 23:18

Υποχωρεί το μελτέμι, παραμένουν τα 36άρια την Παρασκευή

  • Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας
    Παραλία της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ το πρωί στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου

Σε Μακεδονία και Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πρόσκαιροι όμβροι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις βόρειες Κυκλάδες το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.