25 Ιούλιος 2015, 15:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2015, 18:44

Παραλίες της Αττικής: Top-5 με... μπερδεμένα κριτήρια

  • Παραλίες της Αττικής: Top-5 με... μπερδεμένα κριτήρια
    Λεγραινά (φωτ.: Flickr)

Όποια κι αν είναι τα κριτήρια (καθαρά νερά, εύκολη πρόσβαση, οργανωμένη παραλία με… βασικές παροχές ή αντίθετα μικροί κόλποι, γραφικοί απόκρημνοι βράχοι, μπαράκια, προσέγγιση με δυσκολία), η λίστα διαμορφώνεται χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

Λεγραινά
Εδώ δεν θα βρείτε και πολλές αλλαγές σε σχέση με πριν από είκοσι χρόνια. Η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι αρκετή, αλλά τα γαλάζια νερά, οι πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψαράκι και το γεγονός ότι ο Ναός του Ποσειδώνα είναι μια ανάσα δρόμος, δικαιολογούν το ότι η επιλογή αυτή έχει τους φανατικούς της.

Πόρτο Ράφτη
Απ' όποια πηγή κι αν αναζητήσετε το Top-10 των παραλιών της Αττικής, θα βρείτε μέσα τις παραλίες της περιοχής με πρώτη και καλύτερη την Ερωτοσπηλιά. Κόλπος με σπηλιές και αμμουδιά, δυνατότητα για καλό φαγητό πάνω στο κύμα και beach bar για πρόχειρο τσιμπολόγημα. Στο Αυλάκι υπάρχει και υποδομή για αθλητικές δραστηριότητες. Μεγάλο ατού είναι η δημιουργία ψευδαίσθησης κανονικής απόδρασης.

Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα
Έχει καλή φήμη από το κοντινό παρελθόν, και οργάνωση που μπορεί κανείς να «εκμεταλλευτεί» χωρίς να πληρώσει. Διαθέτει επίσης διαδρομές για κοντινές βόλτες και προσφέρει δυνατότητες φαγητού, χωρίς υπερβολές στην ποιότητα. Την πιάνει ο βοριάς και κάποιοι εξομολογούνται ότι από τότε που έγινε ευρύτερα γνωστή, την αποφεύγουν.


Ψάθα (φωτ.: Flickr)

Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη
Το φουλ του βράχου, με μεγάλο ατού την κοντινή απόσταση από την Αθήνα αλλά –εννοείται– χωρίς υποδομή. Μια καντίνα με τα στοιχειώδη και τη Λίμνη της Βουλιαγμένης πολύ-πολύ κοντά, προσδιορίζουν το ύφος της.

Ψάθα
Στην πραγματικότητα είναι αλλού γι’ αλλού, μακρύτερα από τις υπόλοιπες και προς άλλη κατεύθυνση. Η παραλία της Ψάθας βρίσκεται κοντά στο Αλεποχώρι, κάτω από τα ελατοδάση του Κιθαιρώνα, με ευκολότερη πρόσβαση από το στριφογύρισμα του δρόμου προς Πόρτο Γερμενό. Αρκετές επιλογές για χταπόδι και ουζάκι, και κλασική εναλλακτική τη βόλτα στα Βίλια για πιο σκληρή γαστρονομική κραιπάλη.