23 Ιούλιος 2015, 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2015, 09:33

Άγγελος Χριστοφίδης: Από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά με καγιάκ για καλό σκοπό

  • Άγγελος Χριστοφίδης: Από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά με καγιάκ για καλό σκοπό
    Ο αθλητής του καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης Άγγελος Χριστοφίδης θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών

Πέρσι, με την υποστήριξη της ομάδας αθλητών καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης South Evia Gulf Team, ο Άγγελος Χριστοφίδης κατάφερε να ενώνει στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας, τους Οθωνούς, με το ανατολικότερο άκρο, το Καστελόριζο. Το πρότζεκτ «Ελλάδα Χίλια Μίλα» ήταν μια μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών.

Φέτος ο αθλητής του καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης θα… κουβαλήσει το ίδιο μήνυμα στα 330 ναυτικά μίλια που θα διανύσει ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και καταλήγοντας στον Πειραιά. «Το 2010 μαζί με φίλους δημιουργήσαμε την ομάδα South Evia Gulf Team για την πραγματοποίηση κωπηλατικών μαραθωνίων εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα με έναν κοινωνικό σκοπό», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άγγελος Χριστοφίδης.

Χριστοφίδης: Το ζήτημα της δωρεάς μυελού των οστών επιλέχθηκε ως κοινωνικό μήνυμα καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα. Οι οικογένειες των παιδιών με λευχαιμία πρέπει να απευθύνονται στο εξωτερικό και να προκαταβάλλουν το δυσβάσταχτο κόστος.


Φωτ.: «Χάρισε Ζωή»

Την Κυριακή ο Άγγελος Χριστοφίδης θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Μετά από μια σύντομη στάση στην παραλία της Κατερίνης το ίδιο απόγευμα και στον Πλαταμώνα την επομένη (27/7), η αποστολή θα πλεύσει νότια, κατά μήκος των ακτών της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Θα πραγματοποιήσει στάση στη Σκιάθο (29/7), θα διασχίσει τον Ευβοϊκό, με μια στάση στην Ερέτρια (1/8), και θα συνεχίσει παράκτια σε όλη τη νότια ακτή της Αττικής. Αφότου πραγματοποιήσει μια στάση στην Κέα (4/8), θα καταπλεύσει στο Μικρολίμανο του Πειραιά (7/8).

Παγκοσμίως, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 25 εκατ. δότες μυελού των οστών. Στη Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 0,003%.

Στις προγραμματισμένες στάσεις της αποστολής, εκπρόσωποι και εθελοντές του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή» θα ενημερώνουν για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και θα εγγράφουν νέους υποψήφιους δότες. Η αποστολή είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.