23 Ιούλιος 2015, 14:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2015, 14:27

Μυρωδιά από Ματσούκα για τον Πόντιο υπεραθλητή!

  • Μυρωδιά από Ματσούκα για τον Πόντιο υπεραθλητή!

Η 17η μέρα του ταξιδιού του Γιώργου Ζαχαριάδη προς την Παναγία Σουμελά του Πόντου επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Ξεκινώντας χθες το πρωί απ’ το Çeltikbaşı, πέρασε την Tosya και διήνυσε πάνω από 50 χιλιόμετρα μέχρι τη μεσημεριανή στάση στο χωριό Hacı Hamza. Με το που μπήκε στο χωριό, το πρώτο πράγμα που είδε ο Ζαχαριάδης ήταν ένας φούρνος με την επωνυμία Trabzon. Χωρίς να χάσει χρόνο, προτίμησε ο ανεφοδιασμός του να γίνει από το συγκεκριμένο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι από την Ματσούκα.

Ο λόγος για τον Μιράτ, ο οποίος υποδέχτηκε με χαρά τον «Τεμόν ΑΕΚ» και τους δύο Πόντιους συνοδοιπόρους του. Μάλιστα, πιστός στα ήθη και έθιμα της τοπικής φιλοξενίας, τους προσέφερε τσάι και άλλα κεράσματα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος πήρε μυρωδιά και γεύση από Ματσούκα, αφού το φρέσκο ψωμί που ψώνισε από το φούρνο ζυμώνεται και ψήνεται κατά τον παραδοσιακό τρόπο της πατρίδας.


Ο Γιώργος Ζαχαριάδης έξω από τον φούρνο με την επωνυμία Τραπεζούντα

Ο φούρναρης μάλιστα εξομολογήθηκε στον αθλητή ότι ακούει πολύ ελληνόφωνα ποντιακά τραγούδια και ότι τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τον λυράρη Ματθαίο Τσαχουρίδη. Μάλιστα έβαλε στο μαγαζί να ακούσουν όλοι οι πελάτες τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη.

Σήμερα Πέμπτη ο  Γιώργος Ζαχαριάδης θα περάσει από το Osmancık και θα χαράξει πορεία προς Μερζιφούντα, στην οποία αναμένεται να φτάσει αύριο.