23 Ιούλιος 2015, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2015, 13:01

Νέοι με ποντιακές φορεσιές στη λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία στην Ποντοηράκλεια

  • Νέοι με ποντιακές φορεσιές στη λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία στην Ποντοηράκλεια
    (φωτ.: orthodoxia.info/news/)

Στο μικρό χωριό Ποντοηράκλεια του νομού Κιλκίς οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν του Προφήτη Ηλία είχαν έντονο ποντιακό χρώμα, καθώς Πόντιοι με παραδοσιακές φορεσιές συμμετείχαν τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στη λιτάνευση της εικόνας.

Τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ναό του Προφήτη Ηλία, που γέμισε από πιστούς, τέλεσε ο μητροπολίτης Γουμενίσσης  Δημήτριος. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία, την οποία κρατούσαν νέοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου, δίνοντας στην πομπή έναν πιο επίσημο χαρακτήρα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοηράκλειας Κιλκίς «Ο Διγενής Ακρίτας», η Κοινότητα του χωριού, η ενορία Προφήτη Ηλία και ο Αθλητικός Σύλλογος του χωριού μετά τον Εσπερινό διοργάνωσαν ποντιακό γλέντι με ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε ο κόσμος να διασκεδάσει μέχρι το πρωί. 

Προκειμένου να τιμήσουν τον Προφήτη Ηλία στην Ποντοηράκλεια του Κιλκίς ταξίδεψαν στην Ελλάδα νέοι από την Κύπρο οι οποίοι έλαβαν μέρος τόσο στη λιτάνευση της εικόνας όσο και στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ19
ΙΟΥΛΙΟΣ
2015
21:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοηράκλειας Κιλκίς «Ο Διγενής Ακρίτας», η κοινότητα του χωριού, η ενορία...