21 Ιούλιος 2015, 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2015, 19:23

Ιβάν Σαββίδης: Η νέα γενιά θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα

  • Ιβάν Σαββίδης: Η νέα γενιά θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα
    Φωτ.: ivansavvidis.gr

Ως δάδες που φωτίζουν το δρόμο στον ορθόδοξο ποντιακό λαό χαρακτήρισε ο Ιβάν Σαββίδης τις ιστορικές μονές της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και το Βέρμιο.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 17ου Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας κι αφού ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή για την τιμητική διάκριση, απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες του φόρουμ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τόνισε ότι «παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, μιλώντας σε διάφορα φόρα και συνέδρια, έχω τονίσει επανειλημμένα ότι μόνον η νεότερη γενιά, το λεγόμενο "φρέσκο αίμα", θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο είναι βυθισμένη και διχασμένη από εσωτερικές διαμάχες, διαφθορά και κακοδιαχείριση».

Είπε ακόμη ότι οι Έλληνες είναι «σπουδαίος λαός», που έβαλε τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της επιστήμης και της τέχνης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «είναι πολύ επικίνδυνο να επαναπαυόμαστε στις δάφνες και να ζούμε με την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό αν ζείτε με αυτήν την αίσθηση εσείς, η νεότερη γενιά, το μέλλον του λαού μας».

Στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει το κύμα φυγής από την Ελλάδα: «Φεύγοντας από την πατρίδα, εσείς από τη μια την χάνετε για τον εαυτό σας, και από την άλλη αφήνετε ελεύθερο το πεδίο για τη δράση ψευδοπατριωτών».

Κάλεσε ακόμη τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Οκτωβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.