21 Ιούλιος 2015, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2015, 09:06

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά από σήμερα έως και το 2016

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά από σήμερα έως και το 2016

Υπομονή και ψυχραιμία θα πρέπει να έχουν από σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 21 Μαϊου 2016 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πειραιά καθώς αρχίζουν οι εργασίες επέκτασης του τραμ στην πόλη, οπότε και κρίνονται απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν έως και τη λήξη των εργασιών.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Τροχαία είναι οι εξής:

  • Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γ. Λαμπράκη (είσοδος από Λ. Πειραιώς), στο τμήμα της 50 μέτρα προ και έως τη συμβολή της με την οδό Ομ. Σκυλίτση και για 10 μέτρα από τη συνέχιση του οικοδομικού τετραγώνου στην ίδια συμβολή, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πασαλιμάνι, περιοχής Δήμου Πειραιώς. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους τριών μέτρων.
  • Επίσης προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γ. Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομ. Σκυλίτση και Λ. Πειραιώς, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πειραιώς, συνολικού μήκους 150 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους τριών μέτρων έκαστης.
  • Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου εξόδου από την οδό Γρ. Λαμπράκη προς την οδό Ομ. Σκυλίτση, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, συνολικού μήκους 30 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος, πλάτους 3,25 μέτρων.
  • Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου εξόδου (οδός Σαρανταπόρου), από την οδό Ομ. Σκυλίτση - Ανδρέα Παπανδρέου (Μ. Ασίας) προς τη Λ. Πειραιώς, στο τμήμα του είκοσι πέντε (25,00) μέτρα από τη συμβολή με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, συνολικού μήκους 65 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος, πλάτους 4,50 μέτρων.
  • Καθορίζεται ανώτατο όριο ταχύτητας σε 40 χλμ. ανά ώρα και απαγόρευση της προσπέρασης, για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Πειραιώς και οδού Ομ. Σκυλίτση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.