20 Ιούλιος 2015, 21:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2015, 21:02

Μίνι καύσωνας την Τρίτη – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» το θερμόμετρο

  • Μίνι καύσωνας την Τρίτη – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» το θερμόμετρο
    Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακόμα και 39άρια στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπουν την Τρίτη οι μετεωρολόγοι. Ο πρώτος μίνι καύσωνας του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από την Τετάρτη. Τα μελτέμια στο Αιγαίο επιμένουν, με τους ανέμους από βόρειες διευθύνσεις να φτάνουν 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 37 και στη Μακεδονία κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός προβλέπεται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός προβλέπεται στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα την ημέρα στα βόρεια τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.