20 Ιούλιος 2015, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2015, 15:45

Μυτιλήνη: Σύλληψη Ιρανού υπόπτου για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση

  • Μυτιλήνη: Σύλληψη Ιρανού υπόπτου για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση

Ιρανός μετανάστης κρατείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου μη νομίμων αλλοδαπών από τη χώρα, ενώ προέκυψαν στοιχεία για ανάμιξή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την ανάκρισή του ο 51 ετών Ιρανός φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε ισλαμιστική οργάνωση ενώ στην ανακριτική διαδικασία ενεπλάκη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ που έφθασε στη Μυτιλήνη από την Αθήνα ειδικά για αυτή την περίπτωση.

Ο Ιρανός κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κατά τη διαδικασία της απαγγελίας κατηγορίας από την αντιεισαγγελέα υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή συνεργασία.

Ο 51χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης μαζί με τρεις γυναίκες, αδελφές από το Αφγανιστάν, ηλικίας 15, 18 και 23 ετών. Όλοι τους προσπαθούσαν να επιβιβαστούν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια σε πτήση τσάρτερ, με προορισμό το Βερολίνο.

Οι τρεις Αφγανές ομολόγησαν ότι προμηθεύτηκαν τα διαβατήρια από τον Ιρανό ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε πως τα είχε αγοράσει από άγνωστό του Τούρκο, στο λιμάνι του Πειραιά.