19 Ιούλιος 2015, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2015, 19:16

Μέρκελ: Κούρεμα μόνο εκτός Ευρωζώνης

  • Μέρκελ: Κούρεμα μόνο εκτός Ευρωζώνης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης για αλλαγές στις προθεσμίες αποπληρωμής του ελληνικού χρέους ή μείωση των επιτοκίων, αφήνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, τονίζει ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά από την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση του νέου –υπό διαπραγμάτευση– πακέτου στήριξης. 

Για μία ακόμη φορά, πάντως, απορρίπτει το ενδεχόμενο «κουρέματος» και υποστηρίζει ότι αυτό «δεν γίνεται στην νομισματική ένωση».

Σε ό,τι αφορά το Grexit, σημειώνει ότι η επιλογή ήταν στο τραπέζι, αλλά «εμείς αποφασίσαμε για μια άλλη (επιλογή)».

Η Μέρκελ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχουν διαφορετικές απόψεις επάνω στο θέμα της ελληνικής κρίσης και ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να συνεχίσει αυτήν τη συζήτηση.

Αντίστοιχα υποβαθμίζει και τις υποθέσεις περί διαμάχης μεταξύ του Σόιμπλε και του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Εμείς τώρα θα εργαστούμε από κοινού στον συνασπισμό αλλά και στο κόμμα», σημειώνει.

Σε ερώτηση σχετική με τις διαρροές από τους βουλευτές του κόμματός της κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής για το ελληνικό πρόγραμμα, περιορίζεται να δηλώσει ότι «υπάρχει η πλειοψηφία και μόνο αυτό μετράει».