19 Ιούλιος 2015, 17:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2015, 17:49

#Free_tsipouro: Το Twitter «απαντά» στις συστάσεις του ΟΟΣΑ!

  • #Free_tsipouro: Το Twitter «απαντά» στις συστάσεις του ΟΟΣΑ!
    Παραγωγός μετράει τους βαθμούς κατά την απόσταξη του τσίπουρου σε αποστακτήριο της Καρδίτσας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βάιος Χασιαλής)

Συστάσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών περιλαμβάνει η δεύτερη «εργαλειοθήκη» (toolkit) του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό, που έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Στη μελέτη του κλάδου των ποτών, ο ΟΟΣΑ επικεντρώνεται στην παραγωγή και διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και συναφών προϊόντων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ετησίως 17 - 19 εκατ. λίτρα τσίπουρου διακινούνται αφορολόγητα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Η πρόταση του Οργανισμού είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου, ούτως ώστε όποιες ποσότητες δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται και να περιοριστούν οι μικροί παραγωγοί αποκλειστικά στην κάλυψη των δικών τους αναγκών.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην δεύτερη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και αφορούν στο «χύμα» τσίπουρο, έδωσαν την αφορμή για «τρελά» σχόλια στο Twitter, όπου οι χρήστες εκφράζουν την... αγωνία τους!