18 Ιούλιος 2015, 22:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2016, 14:03

Ελεύθερη η κυκλοφορία του graphic novel «Αϊβαλί»

  • Ελεύθερη η κυκλοφορία του graphic novel «Αϊβαλί»

Έληξε η αντιδικία που είχε οδηγήσει στα δικαστήρια τους κληρονόμους του Φώτη Κόντογλου, –Παναγιώτη και Φώτη Μαρτίνο– και τον σκιτσογράφο Αντώνη Νικολόπουλο (Soloúp) για το graphic novel Αϊβαλί.

Σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι οι δύο πλευρές «κατέληξαν, μετά από διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν σε κλίμα καλής θέλησης, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την υπογραφή μιας έντιμης και ισότιμης συμφωνίας».

Και πως επίσης «δηλώνουν ότι με την υπογραφή του συμφωνητικού θέτουν οριστικό τέλος στην αντιδικία τους και εκφράζουν την χαρά τους για την ευτυχή κατάληξη της υποθέσεως, καθώς και την αλληλοεκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό τους».

Τέλος ο εκδοτικός οίκος Κέδρος «ευχαριστεί τους κληρονόμους του Φώτη Κόντογλου για τη συμβολή τους στην ελεύθερη κυκλοφορία του βιβλίου».

Από την πλευρά του ο Soloúp σχολίασε: «Μετά από την πολύ θετική ετούτη κατάληξη, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά πολλούς από εσάς για το συγκινητικό ενδιαφέρον που δείξατε για το graphic novel Αϊβαλί και τη συμπαράστασή σας με δημόσια κείμενα, με υπογραφές, με τις καλές σας κουβέντες και με προσωπικά μηνύματα, όλο αυτό το διάστημα».