18 Ιούλιος 2015, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2015, 11:53

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

  • Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
    Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Ορκίστηκαν το πρωί τα νέα μέλη της κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Προσερχόμενοι νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί υπογράμμισαν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει», δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «Η δουλειά μας θα μετρήσιμη.

»Οι μέρες είναι κρίσιμες για την χώρα. Τα λόγια είναι φτωχά. Ζητούμενο είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση και οι πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά».

Ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε: «Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο».

Για νέες προκλήσεις, σε ένα σημαντικό πεδίο μάχης, έκανε λόγο ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή» και ότι η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες.

«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει», υπογράμμισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Ξέρω ότι παίρνω στα χέρια μου μια καυτή πατάτα, ελπίζω να ανταπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα, ανέφερε ο νέος υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Ο πρωθυπουργός μού ανέθεσε να κάνω ό,τι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν ο Τ. Αλεξιάδης, ο Γ. Αμανατίδης και ο Π. Χαϊκάλης.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο Π. Σκουρλέτης, ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Χ. Βερναρδάκης, ο Δ. Βίτσας, η Σ. Αναγνωστοπούλου, η Ό. Γεροβασίλη και ο Π. Πολάκης.

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Μετά από την ορκωμοσία, ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ