18 Ιούλιος 2015, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2015, 10:06

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου

  • Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου
    Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά στον οικισμό Άγιο Αντώνιο Δρεπάνου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, σε Νεάπολη, Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες το βράδυ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά αντίθετα πολλές μικρές εστίες, όπου ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

Στη Νεάπολη, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του καμένου προκειμένου να σβήσουν μικροεστίες που ήταν ενεργές.

Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου, πριν ενισχυθούν σήμερα οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και τα γύρω χωριά καθώς και στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων.

Χωρίς νερό βρίσκεται από χθες ο Κάμπος, επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.

Η Νεάπολη έμοιαζε με νεκρή πολιτεία χθες βράδυ, ενώ μόνο ένα καφενείο ήταν ανοικτό και από την μακρά διακοπή ρεύματος μεγάλες είναι και οι ζημιές των καταστημάτων που έχουν ευπαθή προϊόντα.

Παράλληλα, οι ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία είναι πολύ μεγάλες κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή.