17 Ιούλιος 2015, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2015, 09:29

Δεκάδες Ελληνόπουλα από ΗΠΑ και Καναδά στο θερινό σχολείο της Καλαμάτας

  • Δεκάδες Ελληνόπουλα από ΗΠΑ και Καναδά στο θερινό σχολείο της Καλαμάτας
    Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη ομογενών μαθητών στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα

Σαράντα δύο νέες και νέοι, παιδιά ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Θεόδωρο Τζαλαλή και τρεις καθηγητές τους βρίσκονται από την Πέμπτη στην Καλαμάτα όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Οι ομογενείς παρακολουθούν το θερινό σχολείο ομογενών της Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί φέτος για δέκατη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με συντονιστή τον Θεόδωρο Τζαλαλή.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους, και επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως ο ελληνισμός στο παρελθόν έχει περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις και κατάφερε να υπερνικήσει τις αντιξοότητες. 
Τον βοήθησαν -όπως τόνισε- φίλες και σύμμαχοι χώρες, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, καθώς και ευρωπαϊκές με πρώτη τη Γαλλία. Ευχήθηκε, τέλος, στις φοιτήτριες και τους φοιτητές καλή διαμονή και επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων του Θερινού Σχολείου.
 
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή, καθώς και για τη συνεχή υποστήριξή του προς το θερινό σχολείο, από το 2006 μέχρι σήμερα.

Όπως είπε τα παιδιά, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, διδάσκονται ελληνική ιστορία, ελληνικό πολιτισμό και βελτιώνουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα.

Στόχος είναι να αισθανθούν πιο περήφανα για την ελληνική καταγωγή τους και να γίνουν πρεσβευτές του Ελληνισμού εκεί όπου κατοικούν.

Το θερινό σχολείο ομογενών ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Καλαμάτα στις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου. Τα έξοδα καλύπτει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά με ερανική προσπάθεια.