17 Ιούλιος 2015, 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2015, 10:19

Μεγάλη φωτιά απειλεί χωριά στη Λακωνία

  • Μεγάλη φωτιά με δύο μέτωπα στη δυτική Αχαΐα
    (Φωτ. αρχείου)
  • Μεγάλη φωτιά απειλεί χωριά στη Λακωνία 2
    Φωτ.:www.tharrosnews.gr
  • Μεγάλη φωτιά απειλεί χωριά στη Λακωνία 3
  • Μεγάλη φωτιά απειλεί χωριά στη Λακωνία 4
  • Μεγάλη φωτιά απειλεί χωριά στη Λακωνία 5

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής η περιοχή Φαρακλό κοντά στους Μολάους του δήμου Μονεμβασίας στη Λακωνία.

Η φωτιά απειλεί δυο χωριά, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ έχει εκκενωθεί μια παιδική κατασκήνωση και τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές μέρος. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4 τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία κοντά στο Φαρακλό και το πύρινο μέτωπο διασπάστηκε και κινείται προς δυο κατευθύνσεις, το χωριό Λάχι και τον οικισμό Καστανιά. 

Ο Γιάννης Σουρλάς αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως έχουν καεί σπίτια στο Φαρακλό, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν έχει καταστεί δυνατό να πλησιάσουν ώστε να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές αφού έχουν όλοι απομακρυνθεί από την περιοχή. 

Στο σημείο επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις 6:30 το πρωί απογειώθηκαν από την Ελευσίνα δύο Καναντέρ, τα οποία συνδράμουν από αέρος.