16 Ιούλιος 2015, 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2015, 18:54

Απίστευτο: Η Μέρκελ έκανε μικρή Παλαιστίνια να κλαίει με λυγμούς (βίντεο)

  • Απίστευτο: Η Μέρκελ έκανε μικρή Παλαιστίνια να κλαίει με λυγμούς (βίντεο)

Οργή και αντιδράσεις ακόμα και εντός Γερμανίας έχει προκαλέσει η απάντηση της Άνγκελας Μέρκελ σε ένα μικρό κορίτσι από την Παλαιστίνη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής γερμανικού καναλιού. Οι λυγμοί της μικρής on camera έχουν συγκινήσει όλο τον κόσμο, με τη σκηνή να γίνεται viral στη Γερμανία στα hashtag #merkelstreichelt και #Empathie.

Όλα ξεκίνησαν από την τοποθέτηση που έκανε η μικρή Ριμ απευθυνόμενη στη Γερμανίδα καγκελάριο. Παίρνοντας λοιπόν το μικρόφωνο, είπε σε άπταιστα γερμανικά: «Εφόσον δεν γνωρίζω πόσο καιρό μπορώ να μείνω στη χώρα, δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον μου. Θέλω πραγματικά να σπουδάσω στη Γερμανία, είναι άδικο να βλέπεις τους άλλους να απολαμβάνουν τη ζωή και να μην μπορείς να την απολαύσεις κι εσύ».

Η Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να απαντήσει με ξύλινη πολιτική γλώσσα, τονίζοντας: «Το καταλαβαίνω, αλλά μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε καταυλισμούς Παλαιστινίων στον Λίβανο και αν τους πούμε "μπορείς να έρθεις" ή αν πούμε "μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική", στο τέλος δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε».

Η μικρή Ριμ δεν άντεξε την απογοήτευση που πήρε από την απάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και άρχισε να κλαίει.

Η Άνγκελα Μέρκελ σάστισε (προφανώς δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή) και δειλά-δειλά πλησίασε προς το μέρος της Ριμ, την ακούμπησε στον ώμο και προσπάθησε να την παρηγορήσει.

Η σκηνή κάνει το γύρο του κόσμου, με την πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου να κατηγορούν την Γερμανίδα πολιτικό ότι έχει σκληρή κυβέρνηση, πως είναι «άκαρδη» και ότι «απέτυχε σαν άνθρωπος σε όλα τα μέτωπα». Κάποιοι, βέβαια –προφανώς υποστηρικτές της καγκελαρίου– τονίζουν ότι έκανε σωστά που είπε την αλήθεια γιατί η ζωή είναι σκληρή και η μικρή Ριμ πρέπει να το μάθει...