16 Ιούλιος 2015, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2015, 15:14

Το 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά» είναι γεγονός

  • Το 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά» είναι γεγονός
    Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση της νεολαίας ποντιακών σωματείων στο Βέρμιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Έφτασε η στιγμή που όλοι οι νέοι και οι νέες ποντιακής καταγωγής περίμεναν· το 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά» άρχισε! 

Σήμερα, Πέμπτη, ξεκίνησε η προσέλευση των αντιπροσωπειών νεολαίας των ποντιακών σωματείων που θα συμμετάσχουν για 17η χρονιά στο συναπάντημα στο όρος Βέρμιο.

Φέτος, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η Ελλάδα, θα συμμετάσχουν νέοι από όλη τη χώρα και από διάφορες χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ, Γεωργία, κ.ά.)

Οι νεολαίοι θα συναντηθούν στο χώρο της μονής και θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ποντιακό θέατρο, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ποντιακή κουζίνα και άλλα δρώμενα.

«Θα στείλουμε ακόμη μια φορά μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και ελπίδας, σε μια περίοδο που ο τόπος μας περνάει δυσκολίες, σε ένα σκληρό και κακοτράχαλο περιβάλλον» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς «όλους τους νέους και την οργανωτική επιτροπή του συναπαντήματος, καθώς και τα μέλη του προσκυνήματος που συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια».

Τα επίσημα εγκαίνια του συναπαντήματος, που διοργανώνεται εδώ και 17 χρόνια με πρωτοβουλία του προσκυνήματος και του σωματείου, γίνονται την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα.

Ομιλήτρια θα είναι η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό και τη συμπαράσταση του στο προσκύνημα θα τιμηθεί ο Ιβάν Σαββίδης.

Η τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή, όπου νεολαίοι με παραδοσιακές στολές θα σχηματίσουν όπως κάθε χρόνο με τα σώματά τους τη φράση «Ο Πόντος Ζει».

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ16
ΙΟΥΛΙΟΣ
2015
18:00
Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου...