15 Ιούλιος 2015, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2015, 22:53

Έφυγε από την έδρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το... άδειασμά της (Βίντεο)

  • Έφυγε από την έδρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το... άδειασμά της (Βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στις 9:20 ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Με το καλησπέρα πάντως τα πράγματα μύριζαν μπαρούτι, όπως και έξω από τη Βουλή με τα επεισόδια να φουντώνουν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανεβαίνει στην έδρα και ανακοινώνει πως η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων είναι να συζητηθεί και να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ως τα μεσάνυχτα. Προσθέτει όμως πως μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, έλαβε τη διαβεβαίωση πως μπορεί να προχωρήσει η συζήτηση και πέραν της ώρας αυτής.

Το λόγο πάιρνει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος παρακαλεί το προεδρείο εκ μέρους της κυβέρνησης να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, αδειάζοντας την Πρόεδρο της Βουλής. Παράλληλα ανακοινώνει πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν θα τοποθετηθούν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε να τελειώσει η συζήτηση χωρίς τοποθετήσεις, και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να αναλάβει χρέη στην έδρα, με τους βουλευτές να χειροκροτούν βλέποντας την ΠτΒ να κατεβαίνει από την έδρα...