15 Ιούλιος 2015, 21:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2015, 21:34

Κάγκελα και ΜΑΤ στη Βουλή για τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας (φωτο)

  • Κάγκελα και ΜΑΤ στη Βουλή για τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας (φωτο)
    (Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ιγκόρ Ταλάεβιτς)
  • Κάγκελα και ΜΑΤ στη Βουλή για τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας (φωτο)
    (Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μανώλης Πακιάς)
  • Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στα Προπύλαια
    (Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μανώλης Πακιάς)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή συνδικαλιστικές και αριστερές οργανώσεις. Λόγω της συγκέντρωσης κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι, ενώ κλούβες της αστυνομίας είναι παραταγμένες στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ΠΟΕ ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Με τη συγκέντρωση αυτήν κορυφώνεται το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγελθεί για την Τετάρτη. Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ, που κάνουν την επανεμφάνισή τους εμπρός από τον Άγνωστο Στρατιώτη μαζί με τα κάγκελα που είχαν αφαιρεθεί με την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Λίγο πριν από τις 21:00 ξεκίνησαν και επεισόδια. Μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμος στην συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα με την αστυνομία. Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ξαφνικά άρχισαν να επιτίθενται σε άνδρες των ΜΑΤ. Λόγω των επεισοδίων έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Εν  τω μεταξύ νωρίτερα σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, που βρίσκονταν πολύ κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά κρατούσαν πανό, το οποίο σκόπευαν να αναρτήσουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.