14 Ιούλιος 2015, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2015, 16:02

Χαραλαμπίδου: Δεν ψηφίζω μέτρα, δεν παραδίδω την έδρα μου

  • Χαραλαμπίδου: Δεν ψηφίζω μέτρα, δεν παραδίδω την έδρα μου
    Φωτ. αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Όπως αναμενόταν, η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου (η οποία ανήκει στο κλίμα Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου) ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αλλά και ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της ακόμη και εάν της ζητηθεί.

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM υποστήριξε ότι «η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι τα κόμματα αυτά, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είναι εραστές του μνημονίου και των μνημονιακών πολιτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ένα τρίτο μνημόνιο. Εξάλλου, το είχαν προετοιμάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

»Όχι, οι συνάδελφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ που θα το ψηφίσουν δεν είναι και αυτοί εραστές του Μνημονίου. Καταλαβαίνω τη στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, θέλουν να δώσουν μια στήριξη στην κυβέρνηση. Είναι μια λογική την οποία εγώ δεν συμμερίζομαι και [η οποία] λέει ότι μπορούμε, έστω και με αυτό το μνημόνιο, να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική».

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραιτηθεί, απάντησε: «Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω».