14 Ιούλιος 2015, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2015, 15:28

14χρονος από τις Λιβανάτες σκηνοθέτησε την απαγωγή του!

  • Πήγαν να ληστέψουν με καλάσνικοφ μίνι μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Να βάλει χέρι στην… τσέπη του γιατρού πατέρα του ήθελε ένας 14χρονος από τις Λιβανάτες Φθιώτιδας, και προκειμένου να το πετύχει σκηνοθέτησε την απαγωγή του με τη βοήθεια δύο φίλων του ηλικίας 18 και 17 ετών.

Στις 22 Μαΐου ο 14χρονος κατήγγειλε ότι δύο άτομα τον άρπαξαν την ώρα που πήγαινε με τα πόδια από το σπίτι του στο φροντιστήριο. Όπως ισχυρίστηκε, τον έβαλαν σε ένα βαν και του έδεσαν στα μάτια. Όταν η μητέρα του ειδοποιημένη από το φροντιστήριο άρχισε να τον αναζητεί, ο «άγνωστος» που απάντησε στο τηλέφωνο του μαθητή τής ζήτησε λύτρα ύψους 12.000 ευρώ. Με βάση το σενάριο της σκηνοθετημένης απαγωγής, ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος δύο ώρες αργότερα σε αγροτική περιοχή.

Η μαρτυρία του μαθητή στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να εξετάσουν την υπόθεση, αν και επαναλήφθηκε αρκετές φορές, δεν επιβεβαιωνόταν από τα στοιχεία. Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και όλα τα δεδομένα που δόθηκαν στην Αστυνομία ανάγκασαν τον 14χρονο και τους φίλους του να ομολογήσουν τη «μαϊμού» απαγωγή. Μάλιστα ο 18χρονος παρέδωσε και το κινητό τηλέφωνο του μαθητή που υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς».

Σε βάρος του 18χρονου και του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση.