13 Ιούλιος 2015, 21:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2015, 21:26

Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Τρίτη

  • Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι βοριάδες την Τετάρτη
    (Φωτ.: Flickr)

Άνοδο της θερμοκρασίας και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας, προβλέπουν την Τρίτη οι μετεωρολόγοι.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 και πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.