13 Ιούλιος 2015, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2015, 18:28

Η σφιχτή ζώνη του παντελονιού προκαλεί καρκίνο!

  • Η σφιχτή ζώνη του παντελονιού προκαλεί καρκίνο!

Μήπως σας αρέσει να σφίγγετε τη ζώνη του παντελονιού σας; Αν ναι, η παρακάτω έρευνα ίσως σας προβληματίσει...

Όπως εξηγούν λοιπόν ειδικοί, όταν σφίγγουμε τη ζώνη του παντελονιού μας, τα οξέα του στομάχου ωθούνται προς τον οισοφάγο προκαλώντας βλάβες που αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου. Μάλιστα η έρευνα κατέδειξε ότι ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος για τα υπέρβαρα άτομα.

Οι ερευνητές εργάστηκαν με 24 εθελοντές, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό παλινδρόμησης οξέος, ενώ τους ζητήθηκε να καταπιούν μια συσκευή η οποία έκανε επιλεγμένες μετρήσεις πριν και μετά την κατανάλωση φαγητού. Άλλοι από τους συμμετέχοντες φορούσαν ζώνη, ενώ άλλοι όχι.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Κένεθ Μακ Κολ (Kenneth McColl), από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Παθήσεων και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, επισημαίνει: «Σε αντίθεση με το στομάχι, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε αυτό το οξύ, ο οισοφάγος υπόκειται σε σοβαρές βλάβες. Το βασικό σύμπτωμα είναι αίσθημα καψίματος, και μακροπρόθεσμα ενδεχομένως να προκληθεί καρκίνος του οισοφάγου, ο οποίος πολλαπλασιάζεται ταχύτερα από τα άλλα είδη καρκίνου».