18 Ιούλιος 2013, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:21

Ξεκινάει το 15ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων! Πρόγραμμα

  • 18 έως 21 Ιουλ 2013: 15ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ξεκινάει σήμερα 18 Ιουλίου 2013 το 15ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουλίου. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα στο τέλος του άρθρου.

Το 15ο «Συναπάντημα» της νεολαίας ποντιακών σωματείων θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου στους χώρους του προσκυνήματος της «Παναγίας Σουμελά» στην Καστανιά Ημαθίας.

Το «Συναπάντημα» αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό, με τη συμμετοχή 700 και πλέον εκπροσώπων νεολαιών ποντιακών συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα φέτος έχει και επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια θεσμικής παρουσίας του στον ποντιακό χώρο. Η διοργάνωση περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, που στοχεύουν στην αλληλογνωριμία των νέων καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής, όπως διαλέξεις-εισηγήσεις, από αξιόλογους επιστήμονες ιστορικούς και ερευνητές σε θέματα του ποντιακού ελληνισμού, παρουσιάσεις και προβολές ταινιών πολιτιστικού περιεχομένου, εκδρομές, ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με θέατρο, ποντιακό γλέντι και μουσικές βραδιές, στις οποίες μεταξύ άλλων αναδεικνύονται και τα νέα ταλέντα παραδοσιακής ποντιακής μουσικής (λυράρηδες, τραγουδιστές, κ.α.).

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο τέλος του άρθρου.

Gallery