13 Ιούλιος 2015, 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2015, 09:05

Στη Ριζούντα του Πόντου εξέγερση των ντόπιων!

  • Στη Ριζούντα του Πόντου εξέγερση των ντόπιων!
  • Στη Ριζούντα του Πόντου εξέγερση των ντόπιων!

Μια ανθρώπινη αλυσίδα δημιούργησαν εκατοντάδες κάτοικοι της επαρχίας της Ριζούντας (Rize) προκειμένου να εμποδίσουν εργασίες για την κατασκευή οδικού δικτύου στα οροπέδια· μέρος ενός σχεδίου για τη δημιουργία 2.600 χιλιομέτρων δρόμων στη βόρεια Τουρκία, που θα συνδέει τους ορεινούς βοσκοτόπους οκτώ επαρχιών.

Μαθαίνοντας ότι στην περιοχή τους έφθασαν μπουλντόζες και ανέλαβαν έργο, πολλοί κάτοικοι του Τσαμλίχεμσιν που αρνούνται να δουν σπίτια και βιομηχανίες να χτίζονται μέσα στη φύση, οργανώθηκαν γρήγορα και προσπάθησαν με τα αυτοκίνητά τους να φθάσουν στο σημείο. Μια... χαλασμένη, υποτίθεται, μπουλντόζα τους απέτρεψε αλλά εκείνοι δημιούργησαν πέτρα-πέτρα εναλλακτικό μονοπάτι και κατάφεραν να φθάσουν για να βρουν... ειδικές δυνάμεις να τους περιμένουν.

Οι αντιδράσεις τους, με κορυφαία αυτή της γηραιάς Χάβα Μπεκάρ που έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα ήταν έντονες και πέτυχαν να διακοπούν οι εργασίες.

Η γιαγιά Χάβα, κραδαίνοντας τη γκλίτσα της φώναζε: «Δεν τον θέλουμε αυτόν τον δρόμο. Εμείς είμαστε ο λαός. Τι είναι το κράτος; Το κράτος είναι κράτος χάρη σε εμάς!».

Ο κόσμος έμεινε στο σημείο, όμως αργά το βράδυ του Σαββάτου απομακρύνθηκε με τη βία όταν ανέλαβε η στρατοχωροφυλακή...