18 Ιούλιος 2013, 08:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:21

Πυρκαγιά στο Αλεποχώρι Μεγάρων και στην Πέτρα Βαρυμπόμπης

  • Στις φλόγες εργοστάσιο ξυλείας στον Ωρωπό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα τα ξημερώματα πυρκαγιά στην περιοχή Νέο Μάζι στο Αλεποχώρι Μεγάρων, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά  στην περιοχή Πέτρα Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα.

Στο Αλεποχώρι, η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και καίει πευκοδάσος, ενώ και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Επί τόπου επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί επίσης 42 στρατιώτες με δύο σκαπτικά μηχανήματα του στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη που αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην κατάσβεση.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Το σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.

Πηγή: naftemporiki.gr