11 Ιούλιος 2015, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2015, 18:00

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας (βίντεο)

  • Επίθεση με πέτρες δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας (βίντεο)
    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μιλά σε πρόσφατο Business Forum (φωτ.: EPA/Noemi Bruzak)

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δέχθηκε επίθεση στο μνημειακό κέντρο Πότοτσαρι, στη Σρεμπρένιτσα, όπου βρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στους μουσουλμάνους που εκτελέστηκαν από τις σερβικές δυνάμεις το 1995.

Όπως μεταδίδουν σερβικά ΜΜΕ, οι παρευρισκόμενοι συγγενείς των θυμάτων αποδοκίμασαν τον Βούτσιτς, μόλις εμφανίστηκε στο κοιμητήριο για να καταθέσει λουλούδια, μπροστά από τη μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των θυμάτων.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, πλαστικά μπουκάλια και παπούτσια κατά της σερβικής αντιπροσωπείας, φωνάζοντας την επίκληση «Αλάχ ουέκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος).

Το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ μετέδωσε ότι μία πέτρα πέτυχε τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά του.

Τη στιγμή που οξύνθηκαν τα πνεύματα και το πλήθος κινήθηκε απειλητικά κατά του Βούτσιτς, οι άντρες της ασφάλειας του δημιούργησαν κλοιό γύρω του και τον φυγάδευσαν εκτός του κοιμητηρίου, σε δασώδη περιοχή, όπου μπήκε σε όχημα της αστυνομίας.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά από αυτό ο Βούτσιτς διέκοψε την επίσκεψη του στη Σρεμπρένιτσα και κατευθύνθηκε οδικώς για το Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς καταδίκασε την επίθεση. «Η επίθεση κατά του Βούτσιτς είναι επίθεση κατά της Σερβίας και της πολιτικής ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή που προσπαθεί να εφαρμόσει», αναφέρει στη δήλωση του.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης.