11 Ιούλιος 2015, 12:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2015, 12:17

Βαρθολομαίος: Όλα να εξελιχθούν ομαλά

  • Βαρθολομαίος: Όλα να εξελιχθούν ομαλά
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στη μονή Βλατάδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

«Όλα να εξελιχθούν ομαλά», ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παΐσιου, στη μονή Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε «στο τέλος της κρίσης» και αφού διευκρίνισε ότι δε μιλά ως πολιτικός, ή ως οικονομολόγος, υποστήριξε ότι «διαφαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Αυτή είναι η ευχή και η προσευχή μας».

Υπενθύμισε ακόμη τους λόγους του Αγίου Παΐσιου ο οποίος, όπως είπε, τόνιζε: «Ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους και όποιος έχει πίστη στο Θεό μπορεί να υπερβεί τις πιο μεγάλες δυσκολίες».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στην πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή Βλατάδων, στην Άνω Πόλη, όπου θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα.

Στις οκτώ το βράδυ, θα μεταβεί στο μοναστήρι του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή, όπου θα τελεστεί αγρυπνία στη μνήμη του Οσίου Παΐσιου.