10 Ιούλιος 2015, 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2015, 16:59

Η Βουλή καλείται να δώσει πράσινο φως στη διαπραγμάτευση – Όλες οι εξελίξεις

  • Η Βουλή καλείται να δώσει πράσινο φως στη διαπραγμάτευση – Όλες οι εξελίξεις
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γύρω στις 20:15 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάστηκαν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης με το οποίο ζητά το πράσινο φως προκειμένου να διαπραγματευτεί τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ESM.

Το ΚΚΕ θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και η συζήτηση στην Ολομέλεια, που αναμένεται να είναι μαραθώνια, θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην οποία αναμένεται να υπάρξουν διαρροές τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους ΑΝΕΛ. Το λόγο προβλέπεται να πάρουν οι βουλευτές που προτείνουν τα κόμματα, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους βουλευτές να αξιολογήσουν το πρόγραμμα στο σύνολό του όταν θα έρθει στη Βουλή. «Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι, το κάνουμε γιατί πρέπει αυτή τη στιγμή να πάρουμε κάτι καλύτερο», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις σε συνεχή ροή, σε πραγματικό χρόνο. Η σελίδα δεν χρειάζεται refresh. Ανανεώνεται αυτόματα όταν υπάρχει νέα ενημέρωση.