10 Ιούλιος 2015, 18:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2015, 19:04

Ραχήλ Μακρή: Το πρώτο «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ

  • Ραχήλ Μακρή: Το πρώτο «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο «όχι» στην πρόταση για συμφωνία ήρθε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή. Παίρνοντας το λόγο στην Επιτροπή της Βουλής ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει έγκριση σε προτάσεις που κατά 80% ταυτίζονται με τις προτάσεις του Γιούνκερ παρά τις απειλές για το νόμισμα και την παραμονή στο ευρώ!

Πρόκειται για τον δεύτερο πονοκέφαλο μετά τα όσα είπε η Αριστερή Πλατφόρμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ραχήλ Μακρή, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, τόνισε: «Καλούμαστε σήμερα να επικυρώσουμε την εντολή διαπραγμάτευσης, εντολή που δεν δύναται να υπερβεί με κανέναν τρόπο ούτε αυτή των εκλογών ούτε αυτή του δημοψηφίσματος. Κατανοούμε τη βιασύνη των κομμάτων όπως του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Ποταμιού να παρασύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τρίτο μνημόνιο. Κατανοούμε ότι χρησιμοποιείτε την πίεση των ξένων για να προβάλετε μέσω των καναλιών σας ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι τίποτα δεν αλλάζει και ότι αυτά που κάνετε είναι επιβεβλημένα.

»Ωστόσο όχι κύριοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και προσωπικά δεν θα σας επιτρέψω να βρείτε μια ακόμα φορά άλλοθι για να ρίξετε αυτή τη χώρα και τους πολίτες, δεν θα σας επιτρέψω με τη δική μου ψήφο να μειωθούν οι συντάξεις μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και της εισφοράς των γερόντων.

»Δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να ολοκληρώσετε το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων, των λιμανιών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Εγνατίας, του Ελληνικού, και τη μεταφορά όλων των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ».