10 Ιούλιος 2015, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2015, 16:14

Εσωκομματικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ – Κείμενο κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα

  • Εσωκομματικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ – Κείμενο κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα
    Ο πρωθυπουργός εξέρχεται από την αίθουσα της Γερουσίας του Κοινοβουλίου μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση προτάσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς (φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μπαϊράκι στον Αλέξη Τσίπρα από την Αριστερή Πλατφόρμα με ένα κείμενο που υπογράφουν οι Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος, Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδογιάννη. Οι «5», λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή επί των προτάσεων που εστάλησαν στους θεσμούς, καλούν τον πρωθυπουργό να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών και επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί συστηματικά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μέσω ενός προγράμματος-γέφυρα για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

«Η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο δε Παναγιώτης Λαφαζάνης, που δεν έχει υπογράψει την κυβερνητική πρόταση που κατατέθηκε στη Βουλή, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη διαφωνία του. «Η ελληνική πρόταση δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα και θετική προοπτική στη χώρα», φέρεται να είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απέφυγε να απαντήσει στο αν θα ψηφίσει ή όχι το σχέδιο νόμου για τη σύναψη συμφωνίας με τον ESM.