11 Ιούλιος 2015, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2015, 13:58

«Ας αρχίσουν οι χοροί», με τον Πόντο παρόντα!

  • «Ας αρχίσουν οι χοροί», με τον Πόντο παρόντα!

Με άρωμα Πόντου διοργανώνει ο Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Καρλοβάσου την ετήσια διήμερη πολιτιστική εκδήλωσή του με τίτλο «Ας αρχίσουν οι χοροί» σήμερα και αύριο (11 και 12  Ιουλίου, ώρα 20:30), στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Σήμερα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί σκοποί από την Κρήτη, την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου, την Ήπειρο, τα Επτάνησα και τη Μακεδονία, ενώ τον Πόντο θα εκπροσωπήσει η Φοιτητική Παραδοσιακή Χορευτική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα παιδιά της φοιτητικής ομάδας θα χορέψουν για πρώτη φόρα χορούς από την περιοχή του Πόντου.

Τη Φοιτητική Παραδοσιακή Χορευτική Ομάδα θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Μίλτος Κυριλλίδης (λύρα-τραγούδι) και Δημήτρης Σαχσανίδης (νταούλι) που θα ταξιδέψουν αποκλειστικά για την εκδήλωση από την Αθήνα.


Στιγμιότυπο από τις εντατικές πρόβες της φοιτητικής ομάδας

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέατρο σκιών και παραδοσιακούς χορούς σε μια μοναδική συνάντηση δύο μεγάλων μορφών του λαϊκού πολιτισμού. Με τα χοροπατήματα του χθες, τις παραδοσιακές μελωδίες και τη φωνή του Καραγκιόζη, ο νους και η ψυχή των θεατών θα ταξιδέψουν από τους κάμπους των Σερρών ως το λευκό των Κυκλάδων κι από το γαλάζιο του Αιγαίου ως τις δαντελωτές ακτές των Επτανήσων, με τη συμμετοχή της Ομάδας Θεάτρου Σκιών Μαραθοκάμπου.