9 Ιούλιος 2015, 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2015, 20:08

Πέρασαν από το κυβερνητικό συμβούλιο τα μέτρα Τσίπρα

  • Πέρασαν από το κυβερνητικό συμβούλιο τα μέτρα Τσίπρα
    Ο Πάνος Καμμένος, που έδωσε την... είδηση

Μετά από μαραθώνιες συσκέψεις του πρωθυπουργού με υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου και εν τέλει με το κυβερνητικό συμβούλιο, εγκρίθηκε το κείμενο της πρότασης που θα σταλεί στους δανειστές.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μαξίμου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τη μακρά συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε πως η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί σε λίγες ώρες, «όπως συμφωνήθηκε». «Γνωρίζετε καλά ότι έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο των Αρχηγών, εγκρίθηκε και από το υπουργικό συμβούλιο» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να εντάξει στην πρόταση οποιοδήποτε μέτρο θεωρηθεί αναγκαίο για να καμφθεί η άρνηση των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς στο τραπέζι έχει τεθεί από την πλευρά των δανειστών ακόμη και το ενδεχόμενο Grexit. Το ερώτημα βέβαια είναι πώς θα αντιδράσουν οι θεσμοί καθώς τις επόμενες ώρες η πρόταση αναμένεται να σταλεί στο Eurogroup. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από αυτούς που εκλέγονται στην επαρχία, να μην απομακρυνθούν από την Αθήνα για το επόμενο τριήμερο.