12 Ιούλιος 2015, 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2015, 18:38

Οι Ποντοπόροι στο 15ο Φεστιβάλ Κεραμωτής

  • Οι Ποντοπόροι στο 15ο Φεστιβάλ Κεραμωτής

Το μουσικό σχήμα Ποντοπόροι μετέχει στο 15ο Φεστιβάλ Κεραμωτής που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου στο camping Κεραμωτής Καβάλας, σ' έναν τόπο ο οποίος συνδυάζει άρτιες παραθεριστικές εγκαταστάσεις και θάλασσα με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Οι Ποντοπόροι θα εμφανιστούν το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 21:00.

Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα με συνεχή παρουσία από το 1998, που δηλώνει ότι αντιμετωπίζει την ποντιακή μουσική ως μια ζωντανή δυναμική γλώσσα η οποία, πατώντας στη μακραίωνη ιστορία της, συνεχίζει να εξελίσσεται, να αφομοιώνει τα νέα στοιχεία της εποχής μας και να συντροφεύει τις στιγμές της ζωής των Ποντίων και όχι μόνο.

Ο ήχος των Ποντοπόρων είναι αντιπροσωπευτικός της σύγχρονης ποντιακής μουσικής με ένα πλούσιο ηχόχρωμα που αντιπροσωπεύει μεγάλο φάσμα της ιδιαίτερης αυτής μουσικής κουλτούρας. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική με πρωτότυπο ύφος και χορευτικό χαρακτήρα, που μπορεί να φορτίσει συναισθηματικά και σίγουρα να ξεσηκώσει σε γλέντι ακόμα και τους αμύητους, υμνώντας τη χαρά της ζωής και της παρέας.

Στις συναυλίες τους οι Ποντοπόροι εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους και με άλλα τραγούδια της ελληνικής παράδοσης – θρακιώτικα, σμυρναίικα αλλά και λαϊκά.

Παίζουν:

  • Γιάννης Παλαπουικίδης: Κλαρίνο-γαβάλ,
  • Αλέξανδρος Παπαδόπουλος: Τύμπανα-κρουστά,
  • Ηλίας Πίγκας: Σάζι-ούτι-πάντζο,
  • Χρήστος Φωτόπουλος: Κιθάρα,
  • Θόδωρος Σαμορκασίδης: Λύρα-φωνή,
  • Βασιλική Αστρεινίδου: Λύρα-βιολί-φωνή.

Στο πρόγραμμα συναυλιών στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ Κεραμωτής εμφανίζονται επίσης οι: Cosmicray, Παντελής Θεοχαρίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Λιζέτα Καλημέρη, Γιάννης Χαρούλης, Folk 'n’ Roll, Coconaut Rockers, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Χατζόπουλος, Imam Baildi, Μπάμπης Στόκας και Μίλτος Πασχαλίδης.