17 Ιούλιος 2013, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:21

Ρήγμα στην παράταξη Μπουτάρη. Γιατί;

  • Μπουτάρης: Δεν έχω κόντρα με τους Πόντιους. Συμφιλιωθήκαμε!

Ρήγμα στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη προκαλεί η δωρεάν παραχώρηση ενός δημοτικού ακινήτου στους Γιατρούς του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση του δήμου είναι διατεθειμένη να βοηθήσει το μη κερδοσκοπικό σωματείο, η πλειονότητα των αρμόδιων διαμερισματικών συμβούλων χαράσσει αντίθετη πορεία.

Το ζήτημα προέκυψε στις αρχές του Ιουλίου. Το Τμήμα Διαχείρισης Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης , με επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο κάνει γνωστή την απόφασή του να παραχωρηθεί δωρεάν στους Γιατρούς του Κόσμου ο δεύτερος όροφος του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Παπαρρηγοπούλου 7.

Η απόφαση λήφθηκε αφού εξετάστηκε η πρόταση του σωματείου και αφού κυριάρχησε το σκεπτικό ότι το έργο των Γιατρών του Κόσμου προς όφελος των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά την περίοδο της κρίσης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι για την παραχώρηση του ακινήτου απαιτείται η γνώμη του Συμβουλίου της Β' Δημοτικής Κοινότητας. Και στο σημείο αυτό αρχίζει να δημιουργείται το «ρήγμα» στην παράταξη Μπουτάρη.

Οι διαμερισματικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταψήφισαν το θέμα και δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου. Επικαλέστηκαν ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στον χώρο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων συμβούλων. Επισήμαναν ότι όποιες κι αν είναι οι αιτιάσεις για το θέμα, δεν μπορεί οι σύμβουλοι να αρνούνται να συνδράμουν στην ανθρωπιστική προσφορά ειδικά σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές προνοιακές δομές καταρρέουν.

Το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο θα λάβε την οριστική απόφαση.

Δημοκρατία

Πηγή: seleo.gr