9 Ιούλιος 2015, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2015, 12:40

Θερινές εκπτώσεις από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου

  • Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2017 – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Το δεκαήμερο των προσφορών δεν κατάφερε, όπως λένε οι έμποροι, να ζεστάνει την αγορά, ενώ την κατάσταση δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο οι κλειστές τράπεζες. Θα μπορέσουν οι θερινές εκπτώσεις να αντιστρέψουν την εικόνα; Αυτό μένει να διαπιστωθεί καθώς τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αναφέρει ότι τα εμπορικά μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιουλίου.

Όπως σημειώνεται, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων θα πρέπει να αναγράφεται η παλιά και η νέα τιμή. Εφόσον η έκπτωση αφορά το 60% του εμπορεύματος, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος το ποσοστό της έκπτωσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη.

Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία των εμπόρων, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. «Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.