8 Ιούλιος 2015, 23:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2015, 11:35

Το Facebook αλλάζει το εικονίδιο των φίλων

  • Το Facebook αλλάζει το εικονίδιο των φίλων

Διάφορες αλλαγές ετοιμάζει το Facebook στην επόμενη αναβάθμιση λογισμικού του. Μια από εκείνες που ξεχωρίζουν είναι το εικονίδιο των φίλων. Ως τώρα είχε την γυναίκα πίσω από τον άνδρα, κάτι που θα αλλάξει. Την θέση του θα πάρει ένα παρόμοιο εικονίδιο, με την διαφορά ότι η γυναίκα θα είναι αυτήν την φορά από μπροστά, ενώ τα δύο άτομα θα εμφανίζονται στο ίδιο μέγεθος. 

Αλλαγή που έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Η πρωτοβουλία ανήκει στην διευθύντρια δημιουργικού της εταιρίας Caitlin Winner, η οποία μάλιστα επανασχεδίασε και την εικόνα. 

«Ως γυναίκα που έχει σπουδάσει σε ένα κολέγιο θηλέων, ήταν δύσκολο να μην εστιάσω στον συμβολισμό του παλιού εικονιδίου. Η γυναίκα βρισκόταν κυριολεκτικά στη σκιά του άνδρα. Στην αρχή σκέφτηκα να σχεδιάσω γυναίκα και άνδρα σε ένα ενιαίο σχέδιο, όπου θα είχαν ίσο μέγεθος. Τελικά αποφάσισα να βάλω την γυναίκα μπροστά, σε ελαφρώς μικρότερο μέγεθος» δήλωσε.

Η ίδια αλλαγή θα υπάρξει και στα «Facebook Groups», όπου η εικόνα της γυναίκας θα τοποθετηθεί πλέον μπροστά από τους δύο άνδρες.