8 Ιούλιος 2015, 22:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2015, 23:41

Συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου για τη συμφωνία

  • Συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου για τη συμφωνία
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.)

Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας κατέθεσε σήμερα η Ελλάδα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Επίσης του διευκρίνισε ότι αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει αναλυτικά αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό.

«Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτή είναι η προσπάθειά μας για βιώσιμη λύση κι έξοδο από την κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε σε τρία γεγονότα που συνέβησαν σήμερα: Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην παραίνεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι θα πρέπει να είναι αδιατάρακτη η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες, και στην τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού ότι η σημερινή πρόταση της Ελλάδας είναι ισορροπημένη.