8 Ιούλιος 2015, 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2015, 18:53

Ομογενής έρχεται να στηρίξει τον συνταξιούχο που «λύγισε» έξω από την τράπεζα

  • Ομογενής έρχεται να στηρίξει τον συνταξιούχο που «λύγισε» έξω από την τράπεζα

Το γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα του 77χρονου συνταξιούχου που καταρρέει και ξεσπά σε κλάματα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, σαρώνει το διαδίκτυο και η είδηση ότι ο Ελληνοαυστραλός που τον αναγνώρισε ως φίλο του πατέρα του και απηύθυνε μέσω των social media έκκληση για να τον εντοπίσει, ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα με πρόθεση να τον στηρίξει οικονομικά.

Πρόκειται για τον Τζέιμς Κουφός, που είναι διευθύνων σύμβουλος εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Σίδνεϊ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail Australia είπε πως έμαθε τον τόπο κατοικίας του συνταξιούχου και θα ταξιδέψει το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα για να τον βοηθήσει.

«Αυτός ο άνδρας είναι παλιός συμμαθητής του μακαρίτη πατέρα μου. Θα πληρώσω τη σύνταξη αυτού του ανθρώπου για 12 μήνες και περισσότερο. Όσο χρειαστεί» έγραψε στο Facebook ο 41χρονος Τζέιμς Κουφός.

Για το ότι ο συνταξιούχος υπήρξε πράγματι συμμαθητής του πατέρα του, τον βεβαίωσε η μητέρα του, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη.