8 Ιούλιος 2015, 13:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2015, 13:06

Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα από Βέμπερ και Φέρχοφσταντ

  • Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα από Βέμπερ και Φέρχοφσταντ
    Μάνφρεντ Βέμπερ (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τη σκληρή γραμμή εναντίον της Ελλάδας συνέχισαν και στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Βέλγος επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Μάνφρεντ Βέμπερ και Γκι Φέρχοφσταντ αντιστοίχως, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι λέει ψέματα.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «λέει ψέματα στο λαό του» και ότι «επιζητεί τη σύγκρουση, και όχι το συμβιβασμό». «Μιλάτε για αξιοπρέπεια» είπε ο Βέμπερ, λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ξέρετε τι σημαίνει αξιοπρέπεια; Τιμιότητα; Είπατε ψέματα στους πολίτες σας, είπατε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκλεισε τις τράπεζες» συνέχισε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες σας. Σας συγχαίρουν οι εξτρεμιστές» είπε. 

Πιο σκληρός ήταν ο Γκι Φερχόφστατ, που έκανε και αυτός ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό ξεπερνώντας κάθε όριο.

Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Τσίπρα του είπε ότι και η κυβέρνησή του χρησιμοποιεί το πελατειακό σύστημα. «Πρέπει να μειώσετε τον δημόσιο τομέα. Πρέπει να ανοίξετε τα επαγγέλματα. Πρέπει να τερματιστούν τα προνόμια στην Ελλάδα – της εκκλησίας, στα νησιά, στα πολιτικά κόμματα. Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευτοπροφήτης!».