8 Ιούλιος 2015, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2015, 14:36

Παρέλαβε το πτυχίο της φορώντας τη φορεσιά του Πόντου! (φωτο)

  • Παρέλαβε το πτυχίο της φορώντας τη φορεσιά του Πόντου! (φωτο)
    Η Μαγδαληνή-Ελευθερία Ξενιτοπούλου με την οικογένειά της

Ένα πολύ ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν όσοι παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας πριν από λίγες ημέρες. Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε σε όλους η παρουσία της φοιτήτριας Μαγδαληνής-Ελευθερίας Ξενιτοπούλου, η οποία αποφάσισε να παραλάβει το πτυχίο της ενδεδυμένη την παραδοσιακή φορεσιά του Πόντου, τιμώντας την καταγωγή της και θέλοντας να τονίσει με αυτόν τον τρόπο ότι η ποντιακή παράδοση συνεχίζεται.

«Ένας απο τους λόγους που το έκανα είναι για να δείξω σε όλους ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για την καταγωγή του και τις παραδόσεις του. Διότι ειναι η ιστορία μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας» δήλωσε η Μ. Ξενιτοπούλου.

Η Μαγδαληνή-Ελευθερία Ξενιτοπούλου αποφοίτησε από τη σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου «Φάρος Ποντίων Πατρών» με ρίζες από το χωριό Λαμπαδίον (από τον πατέρας της) της περιφέρειας Τραπεζούντας και από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας (από τη μητέρα της).

  • Με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Παυλίδη από τον Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί».