7 Ιούλιος 2015, 23:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2015, 23:05

Στους 35 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος την Τετάρτη

  • Στους 35 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος την Τετάρτη
    Φωτ.: Φώτης Πλέγας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γενικά αίθριο καιρό με άνοδο της θερμοκρασίας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπει την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι προς απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.