7 Ιούλιος 2015, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2015, 17:22

Υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα έως τη Δευτέρα

  • Υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα έως τη Δευτέρα
    Φωτ.: Flickr

Καιρός για παραλία έως τη Δευτέρα στη χώρα. Γενικά αίθριος όλη την εβδομάδα, με ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο, Τετάρτη: 

Στην Αττική καιρός αίθριος. Άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-4 και στα ανατολικά 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Καιρός αίθριος σε Κυκλάδες, Κρήτη. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες βόρειοι 4-6 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 23-29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καιρός αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Από Πέμπτη έως Δευτέρα:

Για μεθαύριο Πέμπτη καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και στα πελάγη δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 36 και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χωράς 37 και πιθανόν 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή καιρός αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί στα ιδία επίπεδα.

Το Σάββατο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Τέλος την Κυριακή και την Δευτέρα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-4, στα ανατολικά 4-6 και την Κυριακή στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.