• ΑΡΧΕΙΟ
17 Ιούλιος 2013, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:28

22 Ιουλ 2013: Θεατρική παράσταση από τους Κομνηνούς Ροδοχωρίου

  • 22 Ιουλ 2013: Θεατρική παράσταση από τους Κομνηνούς Ροδοχωρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου Οι Κομνηνοί με χαρά σας ανακοινώνει ότι ανέλαβε την οργάνωση και την παρουσίαση του θεατρικού έργου του συγγραφέα – δημοσιογράφου Πέτρου Κυριμή.

H Θεατρική Ομάδα Βόλου θα ανεβάσει το έργο ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ του Πέτρου Κυρίμη. Μια θεατρική διασκευή από το τελευταίο του μυθιστόρημα ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΛΥΓΜΩΝ.
Η παράσταση θα ανέβει στο Δημοτικό θερινό Θέατρο Νάουσας στις 22 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 9 μμ.

Το έργο είναι μια νεοελληνική τραγωδία που εκτυλίσσετε τη δεκαετία του ΄60 με αφορμή μια γυναίκα που τη νύχτα της μεγάλης έκρηξης στο λιμάνι του Πειραιά το 1944 γεννάει μέσα στο δρόμο ένα κοριτσάκι και πάνω στον πανικό της το αφήνει στην είσοδο ενός ορφανοτροφείου.

Μαζί με το πρώτο της παιδί ένα αγόρι δυο ετών συνεχίζει τη ζωή της μέχρι που οι Μοίρες οδηγούν τις ζωές όλων σε μια συγκλονιστική τραγωδία.

Ο συγγραφέας θέλει να δείξει πως η μοίρα ότι «γράφει δεν ξεγράφει» και πως οι άνθρωποι γίνονται τραγικά πρόσωπα από τη στιγμή που δεν επιλέγουν οι ίδιοι τη τύχη τους.

Ο Χρόνος – αφηγητής επεμβαίνοντας σε όλο το έργο μιλάει εκ μέρους της μοίρας…

Η σκηνοθετική διδασκαλία του έργου είναι του Δημήτρη Δακτυλά

Μουσική σύνθεση: Παναγιώτης Ανανιάδης

Ερμηνεύουν οι: Ράνια Θεοχαροπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ολυμπία Μανολωπούλου, Παναγιώτης Ανανιάδης, Μαλβίνα Παππά, Δημήτρης Δακτυλάς.
   
Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου Οι Κομνηνοί
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου