6 Ιούλιος 2015, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2015, 17:58

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Φως στην άκρη του τούνελ

  • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Φως στην άκρη του τούνελ
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Αισιόδοξος ότι «θα περάσουμε στην απέναντι όχθη», ενωμένοι και με την ελπίδα μας στον Θεό, εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Όπως περάσαμε τόσες κρίσεις και τόσες δυσκολίες στην ιστορία αυτού του τόπου, έτσι πολύ γρήγορα θα περάσουμε στην απέναντι όχθη και θα βρούμε σιγά-σιγά μόνοι μας το βηματισμό και την ηρεμία της ζωής», διεμήνυσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά την έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει».

«Διανύουμε μια δύσκολη εποχή με πολλά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός και φόβος, καλούμαστε να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό, ο ένας να στηρίζει τον άλλο και να είμαστε ενωμένοι».

Μια σημαντική πρωτοβουλία
Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου. Διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος με τη στήριξη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και άρχισε σήμερα από τον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας, με τη Θεία Λειτουργία στη νοηματική. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία (να υπάρχει διερμηνέας της νοηματικής κατά τη Θεία Λειτουργία) και ευχήθηκε σε όλους οι ευλογίες της Εκκλησίας να τους σκεπάζουν και να τους ενισχύουν.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ διερμηνέας της νοηματικής ήταν ο Ευστράτιος Πατρινός. 

Όσοι συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε πολιτιστικά κέντρα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και να παρακολουθήσουν ημερίδες, προτάσεις προγραμμάτων και ομιλίες.