6 Ιούλιος 2015, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2015, 12:34

Τα ονόματα που ακούγονται για την αρχηγία της ΝΔ

  • Τα ονόματα που ακούγονται για την αρχηγία της ΝΔ

Η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά σήκωσε το... καπάκι της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, με μια σειρά από στελέχη του κόμματος να δηλώνουν παρόντες.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την πλευρά του σκέπτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα –αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της ΝΔ– και να ξεκινήσει τη διαδικασία με εκλογή αρχηγού από τη βάση όπως προβλέπεται και από το καταστατικό του κόμματος.

Ήδη αρκετά στελέχη άρχισαν και επισήμως να μπαίνουν στην κούρσα της διαδοχής. Μετά τον Νίκο Δένδια, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και την Όλγα Κεφαλογιάννη, εμφανίστηκαν δύο ακόμα στελέχη.

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε πως όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι, και σε ό,τι αφορά τον ίδιο, θέλει να σκεφτεί κάποια πράγματα και να εξετάσει τις παραμέτρους πριν πάρει τις αποφάσεις του.

Όνομα έκπληξη που θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία θεωρείται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο περιφερειάρχης σε γραπτή δήλωσή του για τις εξελίξεις στη ΝΔ και την εκλογή νέου προέδρου υπογραμμίζει πως «ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξή του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν τη διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή».