5 Ιούλιος 2015, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2015, 00:25

Σαμαράς: Αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα

  • Σαμαράς: Αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα
    Ο Αντώνης Σαμαράς, μερικές ώρες πριν από τις αποψινές εξελίξεις, φτάνει στο εκλογικό τμήμα στην Πύλο για να ψηφίσει (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ)

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν οι πολίτες ενωμένοι και να εξουδετερώσουν όλοι μαζί την απειλή του διχασμού. Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει σε ενέργειες που θα επαναφέρουν την ομαλότητα στη χώρα, και της ευχήθηκε να το πετύχει.

«Αυτό όμως δεν σβήνει τις ευθύνες της», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι πρέπει να σβηστεί η απειλή του διχασμού. «Την επικράτηση του ‘’όχι’’ κάποιοι την ερμηνεύουν ως πρόθεση της χώρας να βγει από το ευρώ. Καλώ τους εταίρους να βοηθήσουν τη χώρα για να μείνουμε στο ευρώ. Κάθε τι άλλο θα ήταν ιστορικό λάθος για την Ευρώπη. Ο λαός μας είναι υπέρ του ευρώ ξεκάθαρα.

»Ο Τσίπρας να απομονώσει τα μέλη της κυβέρνησης του που θέλουν τη δραχμή. Η κυβέρνηση έχει 48 ώρες και έχει την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευτεί με ένα όχι που εκείνη προκάλεσε».

Οι εξελίξεις στη Ν.Δ. ήταν ήρθαν μάλλον ως φυσικό επακόλουθο μετά το διαφαινόμενο μεγάλο αποτέλεσμα του «όχι». Πλέον, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει προσωρινά τα ηνία του κόμματος και παράλληλα επωμίζεται το ρόλο να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες στην κούρσα της διαδοχής στην προεδρία της Ν.Δ.

Για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος σημείωσε σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους, ότι η πορεία του έχει δείξει ότι δεν ενδιαφερεται για αξιώματα.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.